Zo geeft je lichaam aan dat je aan vakantie toe bent

Het leven in Nederland is niet goedkoop. Dat maakt dat de meeste Nederlanders dan ook hard werken om hun levensstijl te kunnen bekostigen. De meesten van ons hebben een 9 tot 5 baan van maandag tot en met vrijdag en werken geregeld zelfs over. Maar niet iedereen neemt naast het werk voldoende tijd voor zichzelf om bij te komen, en dat kan leiden tot verschillende lichamelijke en geestelijke klachten. Daarom is het ontzettend belangrijk om vrije tijd voor jezelf te plannen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door een vakantie in te plannen. En je zult merken dat je lichaam het aan geeft als het toe is aan vakantie.

Mensen die zo hard werken dat ze over hun eigen grenzen heen gaan, voelen dit door middel van stress en spanning in het lichaam. Stress uit zich op verschillende manieren. Uit onderzoek is gebleken dat driekwart van de Nederlanders zich gestrest voelen als ze op vakantie gaan. Het stressniveau is al zo hoog opgebouwd, dat zelfs het inpakken en de reis naar de bestemming als stressvol worden ervaren. Dat wil je natuurlijk het liefst voor zijn. Daarom is het belangrijk om goed te letten op de volgende signalen die je lichaam je geeft:

Je voelt je oververmoeid

Merk je dat je ontzettend moe bent en je lichaam zwaar aanvoelt? Dat kan een van de voortekenen van stress zijn. Het maakt niet uit hoeveel uur je slaapt, je wordt elke ochtend vermoeid wakker en hebt haast geen puf meer om dingen te ondernemen. Zelfs je arm optillen voelt als een opgave. Als dit het geval is, dan is dat een duidelijk teken dat je lichaam toe is aan een break en niets anders zou moeten doen dan languit op een strandbed in de Griekse zon liggen.

Je raakt snel geïrriteerd

Als je gestrest bent, dan heeft dat invloed op je humeur. Niet alleen jij merkt dit, maar ook anderen om je heen. Je hebt misschien een veel korter lontje dan normaal en zit met een chagrijnig gezicht achter je bureau. Alles wat iedereen doet of zegt irriteert je. Je tolerantie voor anderen is lager dan ooit. Als je dit merkt, dan is het beter voor jezelf en voor je relaties als je er even tussen uit knijpt, naar een plek waar iedereen je lekker met rust kan laten. Dus wat wordt het, een paar weekjes opladen in Ibiza of Thailand?

Lichamelijke klachten

Stress heeft invloed op je lichamelijke gezondheid. Het beïnvloedt meer factoren dan we denken. Zo kun je het merken aan je maag. Als je maag van slag is of zelfs geregeld misselijk is, dan kan dit een teken van stress zijn. Hetzelfde geldt voor regelmatige hoofdpijn en een lager immuunsysteem. Je lichaam geeft het op verschillende manieren aan, net zo lang totdat je luistert. Dus waar wacht je nog op? Herken je deze symptomen? Wacht niet tot het te laat is en boek gauw je welverdiende vakantie naar de zon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *