Op stedentrip naar Nice? Bezoek dan zeker deze culturele bezienswaardigheden

bezienswaardigheden nice

Als je op zoek bent naar een mooie Europese stad om bij wijze van een stedentrip te bezoeken, dan zou je zeker eens moeten overwegen om voor de Zuid-Franse stad Nice te kiezen. Het klimaat en de atmosfeer in Nice zijn namelijk buitengewoon aantrekkelijk. Los daarvan zijn er veel bezienswaardigheden in Nice die bijzonder de moeite waard zijn. Enkele van de bekendste culturele bezienswaardigheden benoemen en beschrijven we hieronder.

bezienswaardigheden nice

Notre-Dame de Nice

De Notre-Dame de Nice is een kathedraal die is gebouwd in Gotische stijl. Hiermee doet dit bouwwerk sterk denken aan de nog beroemdere Notre-Dame die in Parijs staat. De kathedraal in Nice is op elk moment van de dag fraai om te bezichtigen. Dit is dus ook het geval wanneer de zon al onder is. De kathedraal is dan namelijk op prachtige wijze verlicht.

Archeologisch museum

In het noorden van Nice vind je de restanten van een Romeinse nederzetting. De contouren van de amfitheaters en de badhuizen zijn hiervan nog heel duidelijk zichtbaar. Deze nederzetting maakt onderdeel uit van het nog grotere archeologische museum. Voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en architectuur is dit dus een zeer interessante bezienswaardigheid.

Place Massena

Het Place Massena is van een totaal andere orde dan de hierboven genoemde bezienswaardigheden. Place Massena is namelijk een even fraai als druk plein midden in het centrum. Kenmerkend aan dit plein zijn de felgekleurde en mooi gebouwde panden die het plein omringen. 

Russische kathedraal

Een opmerkelijk hoogtepunt van Nice is tenslotte de Russische kathedraal. Deze is daadwerkelijk door Russen gebouwd. Iets meer dan honderd jaar geleden werd deze bouw afgerond. Wanneer je dit bouwwerk benadert waan je je heel even op het Rode Plein in Moskou. Voor een kleine prijs is deze kathedraal overigens ook nog eens te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *