Motorrijbewijs binnen, en nu?

Voor sommige mensen is het een droom en anderen vinden het helemaal niets, motorrijden. De motor is een ontzettend leuk voortuig dat jou het ultieme gevoel van vrijheid zal geven. Daarnaast is een motor ook nog eens uitstekend te gebruiken als vervoersmiddel, zeker als je vaak in de file staat tijdens de spits onderweg naar werk. Met de motor kan je simpel tussen de file doorrijden, wat jou dus veel sneller van locatie A naar locatie B zal brengen. Eerst moet je uiteraard wel jouw motorrijbewijs halen. Als dat eenmaal gelukt is kan je niet meteen de weg op. Je moet natuurlijk alle juiste spullen en materialen aanschaffen, zoals de motor, kleding en een goede verzekering. 

 

De nieuwe motor

Het is bij de aanschaf van een nieuwe motor erg belangrijk dat je voor jezelf een duidelijk budget opstelt. Vanaf dan kan je rondkijken naar jouw motor. Wil je bijvoorbeeld een mooie tweedehands motor of liever een splinternieuwe? Er zijn net als bij auto’s ontzetten veel motormerken. Door het grote aanbod kan het lastig zijn om jouw perfecte motor te vinden. Maak daarom ook voor jezelf duidelijk wat voor een model je het liefst zou willen hebben. Tevens kan het aantal CC bij een motor verschillen, dus tevens hierin moet je vooraf een keuze maken wat jouw voorkeur daarin heeft. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is al jouw wensen te filteren en dan zal je al snel jouw perfecte motor vinden!

 

De juiste kleding

Bij het motorrijden is jouw eigen veiligheid uitermate belangrijk. Doordat je los op het voortuig zit zonder frame om je heen, zoals bij een auto natuurlijk wel het geval is, is het aan te raden om goede, beschermende kleding te kopen die je op de motor kan dragen. Mocht je ooit een keer van de motor vallen zal dit namelijk een hoop schade aan jouw eigen lichaam schelen. Kies dus voor een kwalitatieve helm, een stevige broek en jas en de juiste motorschoenen. Vervolgens kan je een stuk veiliger de weg opgaan met jouw nieuwe motor!

 

Goed verzekeren

Het enige wat je wel even moet regelen is de juiste verzekering. Hierbij is het handig om het aanbod te vergelijken. Een motor verzekering vergelijken kan tegenwoordig erg simpel op het internet gedaan worden. Je hoeft vervolgens alleen nog maar het gewenste type verzekering te kiezen. Je betaalt er meestal wat meer voor, maar in bijna alle gevallen is een all risk motorverzekering vaak toch wel de beste optie om voor te kiezen. Zo ben je namelijk voor bijna alles verzekerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *