Helemaal op je plek met een privé jet

Voor vele bedrijven en particulieren is een privé jet kopen van grote waarde. Reizen is een onderdeel van zowel het bedrijfsleven als je privé leven, waarbij dit voor vele mensen dagelijkse routine is. Echter niet met een eigen privé jet! Deze vorm van gemak biedt vele voordelen. Een privé jet is efficiënt voor je privacy en werk, maar is ook een item waarmee je gezien wil worden! Privé jets kopen worden al snel gezien als iets onmogelijks, een privilege voor de superrijken. Maar is dit wel zo?

Wanneer is een privé jet geschikt?

Of een privé jet geschikt is hangt af van meerdere factoren. Zo is het aantal vlieguren van belang indien er gezocht wordt naar een rendabele optie. Over het beste moment om een privé jet aan te schaffen qua vlieguren heerst veel discussie. Voor sommige reizigers is het rendabel vanaf 150 uur, terwijl andere bronnen beweren dat er 300 tot 400 vlieguren nodig zijn. Deze schattingen hangen enorm af van het soort privé jet dat gewenst is. De prijsklasse is van belang, maar ook of het een eerste of tweedehands betreft.

Daarnaast kan een privé jet kopen geschikt zijn indien het je smaak is. Door de aanschaf van een privé jet verhoog je de privacy die minder aanwezig is bij grote passagiersvliegtuigen. Verder geeft een eigen jet status en vlieg je in maatwerk dat bij jou past. Een privé jet is ook bedoeld om je reis comfortabeler en makkelijker te maken.

Soorten en prijs

De prijs om een nieuw privé jet te kopen varieert tussen de 3 miljoen Dollar en 75 miljoen Dollar. Tussen deze bedragen in is enorm veel aanbod. In eerste instantie oogt deze prijs duur, gezien er zeer goedkopere tweedehands opties zijn. Echter brengen deze opties andere kosten met zich mee. Op de markt voor tweedehands privé jets zijn er al exemplaren voor minder dan $100.000 te vinden, echter zijn dit kleine modellen die dateren uit jaren van de vorige eeuw. De meest verkochte privé vliegtuigen zijn tweedehands. Dit omdat een nieuw exemplaar een hogere aanschafprijs heeft. Het voordeel van een nieuw exemplaar is dat hier minder kosten voor onderhoud nodig zijn. Ook zijn de nieuwe privé jets van de nieuwste technologieën voorzien! In veel gevallen is dit ook mogelijk voor tweedehands exemplaren, echter brengt dit ook kosten met zich mee. Verder zijn tweedehands privé jets duurder qua brandstofverbruik. Al deze factoren spelen mee met de keuze voor een bij jou passende aankoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *