Een weekendje naar Hotel Arnhem, dat is een goed idee!

Wil je er eens een weekendje lekker tussenuit? Dan is Hotel Arnhem misschien wel eens een goed idee. Er zijn veel mooie dingen te zien in en om Arnhem en je kunt er heerlijk fietsen. Neem een lunchpakketje mee en je vergeet bijna dat we nog in een lockdown zitten. Maar ook als alles straks weer open is, is Hotel Arnhem een goede plek voor een weekendje of misschien zelfs wel langer weg. Je kunt hier werkelijk alle kanten op. Er zijn leuke eettentjes en gezellige terrassen in de stad. Een stadswandeling maken is altijd een aanrader. En wat denk je van de verschillende activiteiten in de buurt?

Gebruik Hotel Arnhem als uitvalsbasis

En ga op ontdekkingstocht in de omgeving. Je kunt er zoveel doen! Wat denk je bijvoorbeeld van een dagje naar Burgers' Zoo? Daar kun je de hele dag echt wel zoetbrengen. Burgers' Zoo is mooi opgezet en je kunt er veel dieren bekijken en ondertussen heerlijk wandelen. Wil je tussendoor ergens een hapje eten of een kopje koffie drinken? Dat is in Burgers' Zoo geen probleem. Ben je gek op wandelen? Plak er dan nog een dag wandelen in Park Sonsbeek aan vast. Met vele kilometers goed begaanbare paden is dit park een echte aanrader.

Of ga je liever naar een museum?

In en om Arnhem is in de Tweede Wereldoorlog nogal wat gebeurd. Het is dus niet zo vreemd dat er een compleet museum aan is gewijd. Het Arnhemse Oorlogsmuseum vertelt door middel van tentoonstellingen het verhaal van Arnhem in de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkend verhaal! Ook het Defensiemuseum Bronbeek is een aanrader. Ben je meer van de kerken en minder van de oorlog? Neem dan vooral een kijkje in de Eusebiuskerk aan het Kerkplein in Arnhem.

Een museum maar dan anders?

Dan is een dagje naar het Openlucht Museum een echte aanrader voor jong en oud. Hier zie je hoe mensen in vroeger tijden leefden, werkten en woonden. Met z'n allen dicht op elkaar. Geen televisie, geen internet. Werken, eten en slapen. En zo hier en daar een feestje natuurlijk. Je kunt de route volgen door gewoon te pijlen na te lopen. Ben je op een gegeven moment moe of even klaar met wandelen? Dan kun je ook nog op de tram stappen. Een bezoekje aan de snoepwinkel mag natuurlijk niet ontbreken en ook de foto in klederdracht mag niet ontbreken. Het Nederlands Openlucht Museum is leerzaam en leuk tegelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *