De beste reisredenen om Curaçao te bezoeken in 2021

Waarom het Nederlands-Caribische eiland Curaçao bezoeken?

Het is begrijpelijk, vooral op dit moment, dat je een diep verlangen hebt om weer te reizen. Eerlijk gezegd staat iedereen met wie we in contact komen te popelen om hun duikuitrusting af te stoffen en zo snel mogelijk nat te worden. Maar wanneer – toch? Wat zijn de top 5 redenen? Wanneer is het veilig om te reizen, en wat kun je verwachten als je op Curaçao landt?  En het allerbelangrijkste: wat gebeurt er als het tijd is om weer naar huis te gaan?

Duik in de top 5 redenen om naar Curaçao te reizen

Als u geïnteresseerd bent in de antwoorden en de top 5 redenen waarom u Curaçao zou moeten overwegen als uw volgende vakantiebestemming, lees dan verder.

Want zodra het vliegtuig landt op Hato International Airport en die beroemde droge hitte u recht in het voorhoofd raakt, zult u beseffen dat Curaçao geen typisch Caribisch eiland is. Sterker nog, het is dat moment waarop u “het zelf voelt”, dat u begrijpt dat u bent aangekomen in het hart van de Nederlandse Cariben.

Waarom reizen naar Curacao?

Velen noemen de groep Nederlands-Caribische eilanden voor de kust van Venezuela – Aruba, Bonaire en Curaçao – de “ABC-eilanden”.

Verborgen parel in de Cariben

Vaak worden Aruba en Bonaire overschaduwd door de “C”, Curaçao.  Niemand weet zeker hoe Curaçao aan zijn naam is gekomen, maar één theorie is dat de naam afkomstig is van het Portugese woord dat “hart” betekent, aangezien het eiland in de zeventiende eeuw het centrum van de handel was.

Hoewel de naam is gebleven, is Portugees slechts een van de talen die je op het eiland Curaçao zult horen: Papiamento, Nederlands, Engels en Spaans zijn de andere.

Is het veilig om naar Curaçao te reizen?

Curaçao is een Caribische bestemming waar u kunt genieten van een ontspannen en veilige vakantie. Met de zon op uw rug kunt u over de helderblauwe zee staren met een koud drankje binnen handbereik; de directe zorgen over het coronavirus glijden langzaam van u af.

Top 5 Redenen om naar Curacao te Reizen

# 1: Curaçao is een uniek en authentiek Caribisch eiland

Een van de top 5 redenen waarom u zou moeten overwegen om naar Curaçao te reizen, is dat dit Nederlands-Caribische eiland geen typische vakantiebestemming is.

Over Curaçao

Curaçao ligt in het hart van de Nederlandse Cariben, omringd door de zustereilanden Bonaire en Aruba. Vandaag de dag is Curaçao een trots, onafhankelijk land binnen het Nederlandse Koninkrijk dat 61 km (38 mijl) lang is en tussen de 5-14 km (3-9 mijl) breed en ongeveer 60 km (37 mijl) ten noorden van Venezuela ligt.

“Hoewel de geschiedenis van Curaçao veel verschillende Europese invloeden kent, maakt het eiland sinds de kolonisatie door de Nederlanders deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. U merkt het al voordat u het vliegveld verlaat: blauw-wit porseleinen servies en heerlijke Nederlandse hapjes worden overal op het eiland als souvenir verkocht, en de hoofdstad Willemstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heeft een herkenbare Nederlandse architectuur van zadeldaken en gebogen dakranden.”

Curaçao heeft een bevolking van ongeveer 160.000 inwoners en een moderne infrastructuur, waaronder de hoogste brug en de grootste zeehaven van het Caribisch gebied. Hoewel dit kleine Nederlands-Caribische eiland vooral bekend is om zijn kleurrijke koloniale waterkant in Willemstad, weten te weinig mensen over de regenboog van levendig koraal en het onderwaterleven onder zijn wateren.

Met een unieke mix van geschiedenis, cultuur, taal, eten en muziek en ongelooflijk duiken, onderscheidt Curaçao zich van andere Caribische en wereldwijde bestemmingen. Daarnaast investeren de duikindustriepartners van het eiland in regelmatige / voortdurende en uitgebreide initiatieven voor het behoud van de zee en duurzaam toerisme.

Tip: Autoverhuur Curacao | Auto Huren Curaçao | Autohuur Ieder Budget

# 2: Gastvrije en positieve Caribische vibes

Elke avond van de week en op elk moment van het jaar kunt u wel een of ander nachtleven vinden op Curaçao. Het nachtleven is een van de beste dingen om te doen op Curaçao, met jaarlijkse evenementen zoals het Curaçao International Dive Festival, Carnaval en het Koningsdagfestival als een van de grootste.

Muziekfestivals, zoals het Curaçao North Sea Jazz Festival, arriveren regelmatig op het eiland, en veel van de stranden, zoals Mambo Beach, zijn populaire verzamelplaatsen bij zonsondergang geworden, waar happy hours worden aangeboden in de bars en restaurants.

Er zijn ook veel discrete lounges en bars, vooral in het historische Pietermaai District of in de binnenstad van Willemstad.

Reizigers Tip: Ontdek elke donderdagavond ‘Punda Vibes’. De missie van Punda Vibes’ is om u verliefd te laten worden op onze dushi Punda. Dit vrij nieuwe en interessante evenement is uitgegroeid tot een wekelijkse gewoonte die golven heeft gemaakt in Punda op donderdagavond – Punda Thursday Vibes. Het is uitgegroeid tot een viering van Punda’s bloeiende kunstscene, waarin de stad het werk van lokale kunstenaars laat zien. Pop-up ambachtelijke markten, live theater, en historische dansen als muziek vult de steegjes en mensen dansen onder de sterren. Na afloop wordt de hemel opgesierd met een prachtig vuurwerk.

# 3: Ongelooflijke smaken – een paradijs voor fijnproevers

Curaçao heeft veel te bieden als het gaat om uw culinaire ervaring. De restaurants op Curacao hebben een verscheidenheid aan lokale gerechten, maar ook de internationale keuken is goed vertegenwoordigd op het eiland.

Eten is een belangrijk onderdeel van de Antilliaanse cultuur, en het zou zonde zijn als u er niet van zou genieten. Een van de leukste dingen van vakantie is het ontdekken van nieuwe gerechten uit de lokale keuken. Lunch is op Curaçao net zo belangrijk als diner. Restaurants en eetgelegenheden zijn er genoeg op Curaçao, maar waar kunt u het beste heen gaan?

# 4: Alle reistypes zullen het leuk vinden

Welk reistype u ook bent – familie, duiker, avontuurlijke reiziger, stellen, groepen, romantisch, enzovoort – wij kunnen u verzekeren dat u op Curacao dingen kunt vinden om te doen, en bijpassende accommodaties (variërend van vijfsterren resorts tot hostels) die binnen elk budget passen.

Creëer uw eigen ervaring – op uw eigen voorwaarden

Wat Curaçao zo bijzonder maakt, is dat er voor elk wat wils is, met activiteiten variërend van restaurants tot winkelen, straatfeesten, strandclubs en nog veel meer. Bovendien, met meer dan 70 ongerepte duiklocaties en 40 prachtige stranden op het eiland, zult u geen moeite hebben om uw eigen persoonlijke paradijs te vinden waar u zelf de controle heeft over de privacy-instellingen.

# 5: Curaçao is een paradijs voor duikers

Natuurlijk, bevooroordeeld als we zijn, zou de top 5 redenen om Curaçao te bezoeken niet compleet zijn als we de beste reden niet zouden noemen – alle ongelooflijke mogelijkheden om te duiken en snorkelen.

De franjeriffen van Curaçao behoren tot de meest gezonde en biodiverse in het hele Caribische gebied, dus het is geen verrassing dat dit Nederlands-Caribische eiland tot de Top 10 duik- en vakantiebestemmingen in de wereld behoort.  Of je nu een snorkelaar bent, een beginnende duiker of je hebt een open water certificaat, je zult een perfecte duiklocatie vinden voor jouw niveau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *