Dagje weg tijdens uw vakantie in de Weerribben-Wieden

Heeft u een dagje vrij of gaat u er even lekker op uit en in de buurt van Zwolle en omgeving? Ga dan een dagje de natuur bewonderen. De provincie Overijssel heeft mooie natuurgebieden en Nationale Parken. Een van die Nationale Parken zijn de Weerribben Wieden. Een uitgestrekt en park met veel water en bos. Een ideale omgeving om heerlijk de rust te vinden. Ook zeker aan te raden als u lekker geniet in een huisje in Overijssel kunt u een dagje Weerribben Wieden doen. Bekende plaatsen, zoals Giethoorn, Ossenzijl en Paasloo liggen in dit heerlijke natuurgebied.

Wat valt er allemaal te doen in de Weerribben Wieden?

In de omgeving is er veel te zien. Maar er zijn wel een aantal beginpunten waar je beginnen kunt. Een mooie plek om te beginnen is in het dorpje Ossenzijl. Hier kan je te voet of met de boot de omgeving ontdekken. Huur een bootje of volg de vele wandelroutes die hier zijn. Vanuit het startpunt kunt u ook meer te weten komen over de Weerribben Wieden.

Tip 1:  Samen een bootje huren en lekker door de grachten varen van bijvoorbeeld Giethoorn, Ossenzijl

Tip 2: Sportief aan de gang? Kijk dan in de omgeving van de Woldberg waar je een pittige wandeling te wachten staat. Of pakt u liever de fiets? Maak dan een mooie fietsdag richting Giethoorn om daar lekker een terrasje te pakken voor een lekker hapje met drankje.

Tip 3: Paasloo heeft voor u en uw kinderen veel te bieden. Zo kun je zomers genieten van een verwarmd buitenzwembad de Tolhekke.

Tip 4: De orchideeën in Luttelgeest. Een overdekte vlindertuin in Luttelgeest. Wilt u iets verder rijden, breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan dierentuin Wildlands in Emmen of ga een dag met het gezin naar attractiepark Slagharen.

Tip 5. In de buurt van de Weerribben-Wieden vindt u een oud vissersstadje Vollenhove. Dit vissersstadje stond vroeger bekend als de ‘stad der paleizen’. Tijdens een mooie wandeling door de stad ontdek je waarom! Veel historie is nog terug te vinden.

Het water op vanuit uw vakantiehuis in de Weerribben-Wieden

Maak samen een prachtige vaartocht door het landschap van de Weerribben-Wieden en neem onderweg een kijkje bij een bezienswaardigheid. Kom bij Bezoekerscentrum De Wieden waterdieren zoeken met een schepnetje, bewandel het vlonderpad en ontdek de Wieden of struin met uw laarzen door het rietland en steek met trekpontjes gemakkelijk het water over naar andere plekken. Ga kanovaren met de kinderen, huur samen een sloepje, leer waterskiën bij een waterskischool of maak een rondtocht met een rondvaartboot. Onderweg komt u vele picknickplaatsen tegen waar u kunt genieten van een heerlijke lunch in de vrije natuur. Het huren van een kano, fluisterboot, punterboot of kajak is op verschillende plaatsen mogelijk en ook met een grote groep zijn er genoeg recreatiemogelijkheden in dit waterrijke gebied.

Vakantiehuizen

Liever wat langer doorbrengen in de Weerribben Wieden? Boek dan een aantal overnachtingen in mooie plaatsen als Paasloo, Kalenberg, Ossenzijl of een vakantiehuisje in Giethoorn. Zo kunt u optimaal genieten en de omgeving goed ontdekken of leuke activiteiten doen. In Giethoorn vindt u bijvoorbeeld veel vakantiehuisjes die aan het water liggen, waardoor u uw eigen bootje mee kunt nemen of kunt huren voor een aantal dagen. Zo kunt u over de meren varen en dwars door het natuurgebied varen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *